Kiviniityn Kotieläinpuisto

Esittely

Koronavirustilanteen vuoksi Kiviniityn Kotieläinpuiston toiminnassa on muutoksia tällä kesäkaudella.

Luethan huolellisesti Kiviniityn Kotieläinpuiston koronainfon ennen puistoon saapumista.

https://kiviniitty.fi/koronainfo/

Kiviniityn Kotieläinpuisto on Sastamalassa sijaitseva elämyspuisto, joka tarjoaa eläimiin tutustumisen lisäksi lapsille ja aikuisille monenlaisia aktiviteetteja. Puisto on viihtyisä kesäretkikohde, jossa voi halutessaan viettää vaikka koko päivän. Omien eväiden valmistaminen on tehty helpoksi hyvin varustelluissa grillikatoksissa.

Puistossa on yli 30 eri eläinlajia nähtävillä. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu vieraampia lajeja kuten strutseja, poroja, villisikoja ja monia muita. Eläimillä on tilavat tarhat, jotka on suunniteltu niiden tarpeiden mukaan. Monet eläinlajit kuten porot, villisiat ja villasiat ovat sopeutuneet arktisiin olosuhteisiin ja asuvat vuoden ympäri ulkotarhoissa.

Eläinten lisäksi lapsille on monenlaisia aktiviteetteja esim. trampoliineja, polkuautot, leikkikenttä, taikametsä ja luontopolku.

Lipunmyynnin vierestä voit lainata vierailusi ajaksi käyttöön vetokärryt, joissa eväät ja tavarat kulkevat mukavasti mukana eläinkierroksella. Puisto sijaitsee noin 5 hehtaarin alueella ja eläinkierroksen pituus on kokonaisuudessaan lähes kilometrin. Kävelyreitti on päällystetty kivituhkalla ja mukavasti lastenrattaiden kanssa kuljettavissa.